|
Meyve suyu üretimi, meyvenin en bol olduğu mevsimlerde, hormonsuz, taze ve lezzetli meyvelerden yapılmaktadır.Bu doğrultuda meyvenin doğal tadı, kokusu, lezzeti ve tüm besleyici değerleri meyve suyuna yansımaktadır. Meyvenin toplanmasından meyve suyu haline gelene kadar gerçekleşen süreç şu şekilde olmaktadır...
|
Gribal enfeksiyonların daha çok görüldüğü soğuk kış aylarında, C vitamini açısından oldukça zengin olan turunçgiller, tüketilmesi gereken besinler olarak öne çıkmaktadır. Turunçgiller meyve olarak tüketilebildiği gibi meyve suyu olarak da tercih edilebilmektedir. Turunçgillerin ve turunçgillerden elde edilen meyve sularının C vitamini açısından çok zengin olduğu saptanmış, bu doğrultuda en fazla antioksidan aktivitenin de bu çeşitlerde olduğu belirlenmiştir.
|
İçerdiği fenolik bileşenler ile hücresel hasarı önler.LDL-kolesterolün yani kötü kolesterolün oksidasyonunu önler.Bazı kanser türleri ile kalp ve diğer kronik hastalıklara karşı koruyucudur.İlave şeker içermediğinden değeri daha düşüktür.
|
İçerdiği flavonoid bileşenler DNA yapısındaki bozulmayı engeller ve hücreyi oksidatif hasar ve potansiyel mutasyonlardan korur.Kuvvetli antioksidan aktiviteye sahiptir ve LDL oksidasyonunu engeller.Kronik hastalık riskini azaltır.Yüksek tansiyonlu bireylerde kan basıncını düşürmede etkilidir. İlave şeker içermediğinden değeri daha düşüktür.
|
Polifenolik bileşenlerden çok zengindir.İçerdiği fenolik bileşenler ile hücresel hasarı önler.LDL-kolesterolün yani kötü kolesterolün oksidasyonunu önler.Bazı kanser türleri, kardiyovasküler hastalıklar, astım ve diyabet gibi kronik hastalık riskini azaltır.İlave şeker içermediğinden değeri daha düşüktür.
|
Antioksidan aktivitesi çok yüksek meyve nektarı tüketiminin bazı kanser türleri, kardiyovasküler hastalıklar ve diyabet gibi kronik hastalık riskini azalttığını gösteriyor. Bu etkinliklerinin çok kuvvetli antioksidan özellikler gösteren çeşitli fitokimyasallara bağıntılı olduğu belirtiliyor.
|
A vitaminine dönüşebilen karotenoidlerden özellikle b-karoten açısından çok zengindir. Akciğer kanser riski, karoten tüketimi ile önemli ölçüde azalır. Karotenoidler, hücre zarı lipitlerini olduğu kadar, kötü kolesterol olarak bilinen LDL oksidasyonuna neden olan oksijenli radikalleri de etkisizleştirme yeteneğine sahiptir.Karotenoidler aktif oksijeni alarak lens lipitlerinin oksidasyonunu önler.
|
Aroma Limonata ürününün en önemli özelliği koruyucu içermemesidir. Uygulanan pastorizasyon tekniği sayesinde diğer meyve suları gibi Aroma Limonata da hiçbir koruyucu ilavesine gerek kalmadan, uzun süre, sağlıklı şartlarda raf ömrünü koruyabilmektedir.
|
Kardiyovasküler hastalıklar, kanser, bağışıklık sistemi, alerjik hastalıklar ve makular dejenerasyona karşı koruyucu etkiye sahiptir.Portakal suyu tüketimi, , insan vücudundaki (plazmadaki) vitamin C konsantrasyonlarını arttırır ve ürik asit konsantrasyonları düşürür.
|
İçerdiği fenolik bileşenler ile antioksidan etki gösterir ve bu nedenle hücresel hasarı önler.LDL-kolesterolün yani kötü kolesterolün oksidasyonunu önler.
|
Bileşiminde yüksek oranda polifenolik bileşenler vardır.Kanser ve koroner kalp hastalıkları gibi bazı kronik hastalık risklerinin azaltır.Diyetle alınan polifenolik bileşenlerin düzeyi ile en yaygın demans türlerinden biri olan Alzheimer Hastalığı arasında ters ilinti bulunmaktadır.
|
Domateste, antioksidan etkinliği çok yüksek olan likopen, beta-karoten, diğer karotenoidler, flavonoidler, fenolik asitler, vitamin C ve E bulunmaktadır. Likopen antioksidan etkisi nedeniyle prostat kanseri ve kalp krizi riskini azaltır.Likopen kötü kolesterol olarak bilinen LDL oksidasyonunu azaltır. Domatesten zengin diyet, iyi kolesterol olarak bilinen HDL-K ü %15.2 oranında arttırır.
|
Bazı kanser türleri, kardiyovasküler hastalıklar, astım ve diyabet gibi kronik hastalık riskini azaltır.İçerdiği Quercetin ve diğer antioksidan maddeler, hücresel hasarı önler. Bunun sonucunda LDL-kolesterolün oksidasyonunu önler, yüksek tansiyonu engeller ve ritm bozukluklarını önler.
|
A vitaminine dönüşebilen karotenoidlerden özellikle b-karoten açısından çok zengindir. Akciğer kanser riski, karoten tüketimi ile önemli ölçüde azalır. Karotenoidler, hücre zarı lipitlerini olduğu kadar, kötü kolesterol olarak bilinen LDL oksidasyonuna neden olan oksijenli radikalleri de etkisizleştirme yeteneğine sahiptir.Karotenoidler aktif oksijeni alarak lens lipitlerinin oksidasyonunu önler.
|
Karotenoidler, hücreleri oksidadif stresten koruyor. Karotenoid molekülleri, doğal ve yapay ışınlar, sigara, zararlı kimyasallardan kaynaklanan ve hücre lipitlerinin oksidasyonuna neden olan aktif oksijeni tutma yeteneğine sahipler.Elma suyunun içerdiği ‘quercetin’ ve diğer antioksidan maddelerin hücresel hasarı önleyici etkisi vardır. Bu etkinlik sonucunda LDL-kolesterolün oksidasyonunu önler, yüksek tansiyonu engeller ve ritm bozukluklarını önler.
|
1| |